GOOGLE GELİŞTİRİCİ ÖĞRENCİ TOPLULUĞU (Google Developer Student Clubs)

Hakkımızda

Google Developer Student Clubs, teknolojiye, yazılıma ve inovasyona ilgi duyan öğrencileri bir araya toplamak ve öğrencilerin Google teknolojileri başta olmak üzere birçok alanda takım çalışması bilinciyle kendilerini geliştirmelerine destek olmak amacıyla kurulan topluluklarıdır. Developer Student Clubs GTU, 2020 yılında üniversitemizde kurulan DSC tabanlı bir öğrenci topluluğudur. DSC gtu, üyelerine akranların birbirlerine öğretmesi anlamına gelen “peer-to-peer” öğrenme ortamında siber güvenlik, yapay zekâ, oyun programcılığı, Android, web geliştirme ve Cloud gibi birçok alanı keşfetme imkânı sunar. Yazılıma ilgi duyan ve iyi bir geliştirici olmayı hedefleyen bütün üyelerimizle birlikte, her teknoloji alanını deneyimlemeyi, Google teknolojilerini keşfetmeyi ve birlikte projeler üretmeyi amaçlıyoruz.

Amacımız

Teknoloji dünyasına tutkulu öğrencileri bir araya getirerek Google teknolojileri başta olmak üzere yapay zekâ, derin öğrenme, siber güvenlik, android, cloud, robotik, Web, oyun programcılığı ve benzeri çeşitli alanlarda kulüp tarafından organize edilecek seminerler, atölye çalışmaları ve kariyer konuşmaları dışında Google'ın düzenlediği yarışmalar ve dünya çapında aktif olan diğer Google Geliştiricileri Öğrenci Kulüpleri ile yapılacak yarışmalar aracılığıyla öğrencilerin kendilerini geliştirebilecekleri bir ortam sunmak. Yapılacak aktiviteler ile teknoloji, toplum vb. alanlarda sorunlar tespit edip Google teknolojileri yardımıyla teorik eğitimi pratik ile destekleyerek çözüm odaklı bir şekilde çalışmalar yapmak ve Google teknolojilerine karşı farkındalığı artırmak.

Hedefimiz

Biz, DSC GTU olarak; üniversitemizin yetenekli, meraklı ve kendisini geliştirmek isteyen lisans ve lisansüstü öğrencilerini bir çatı altında toplayarak, çeşitli alanlarda ve çeşitli konularda workshop, seminer, kamp ve eğitimler yardımıyla öğrencilere kendilerini geliştirme fırsatı sunmayı, çeşitli hackathon ve yarışmalarla problem tespit etme, çözüm üretme ve çözümleri hayata geçirmelerine yardımcı olmayı ve “Kariyer&Teknoloji” konuşmaları ile ilerlemek istedikleri alanı belirlemelerini sağlamayı hedefliyoruz.